maandag 22 maart 2010

Dag 12: begin tweede week, Victor start met goggles.

Zo, het weekend zit er weer op. We gaan beginnen aan de tweede week dolfijntherapie voor Victor. De tweede maandag is het altijd een beetje afwachten hoe Victor het doet. Zoals de meeste kinderen, heeft ook hij eens na kunnen denken wat hij allemaal moet doen en hij zal niet de eerste zijn die wat tegen gaat sputteren. Om 8:00 uur werd hij door Mandy en Peggy opgehaald. Het is verbazingwekkend hoeveel activiteiten ze in het half uurtje voor de therapie ontplooien. Eerst wordt hij op een plankje met wieltjes gelegd en mag zich als een schildpad naar de therapieruimte “rijden”. Daarna wordt hij in een mat gerold om zijn lichaam goed te voelen en dit duurt zolang als 1 liedje. Vervolgens wordt er gewerkt aan de fijne motoriek en hebben ze spraakoefeningen gedaan. Deze spraakoefeningen gingen in de vorm van letters nazeggen, maar dan met een analogie. Mandy schotelde Victor een plaatje voor van iemand die een stukje taart zat te eten:”mmmm.” En tegelijkertijd wreef ze over haar buik. Voor Victor er erg in had zei hij ook: “mmmm.” Zo ook de letter ‘A’ bij iemand die een kadootje krijgt: “Aaaaaah.” Victor bleef hangen op de letter “t”, die qua uitspraak voor Victor te dicht op de “p” zit.
Maar goed, naar het water. Hier werkte Victor weer verder met het pictogrammen bord. Eerst even in het ritme van de therapie komen en ook Mateo wordt beloond voor zijn verrichtingen met een visje.


We hebben sinds we bij stichting sam geweest zijn een CD gekregen van Dirk Scheele, die de dolfijn een visje wil geven. Dit liedje dreunt nog regelmatig door ons hoofd.
Aan het eind van de therapie krijgen alle kinderen een schitterende DVD mee met opnames van de dolfijntherapie. Ik heb twee keer zelf geprobeerd het een en ander te filmen, maar elke keer overtreft de DVD van het CDTC mij. Reden om daar deze trip maar wat minder gebruik van te maken. Je ziet dan trouwens wel meer, omdat je niet de hele therapiesessie door de camera staat te loeren. Vandaag was het een opname dag bij Victor


Vandaag ging Mandy verder met de het gebruiken van een duikbrilletje voor Victor. We hadden het weekend goggles gekocht die hem paste en vandaag was de dag om ze uit te proberen. Nadat hij het zwembrilletje op zijn neus had gezet en deze opliet mocht Victor met duikbril en al te water. Peggy hield het pictogrammenbord onder water om te proberen Victor onder water te laten kijken en kiezen. Dit was maar gedeeltelijk succesvol, omdat het water te helder was. Op de volgende foto zie je Peggy op het vlot liggen, Tom heeft alleen Mateo ervoor op het vlot geroepen.


Daarna was het de gebruikelijke oefeningen doen. Hier zie je Victor voorbij komen met zijn duikbril op.


Tijdens de evaluatie vertelde Mandy, dat Victor het goed gedaan had. Hij had goed zijn best gedaan en zeker voor een tweede maandag was zij positief verrast.
’s Middags hebben we een beetje aangeluierd, want ’s avonds stond de boottocht naar Willemstad op het programma. Dit is een tocht met de Pelican boat. Iedere tweede maandag wordt dit georganiseerd voor CDTC therapiegezinnen. Dit levert een gezellig samenzijn op en mooie plaatjes van de haven van Willemstad.


Hier nog een foto van Veronique. Ze had het erg naar haar zin. Alleen de weg terug was wat spannend, tegen wind en golven in. Maar uiteindelijk ligt iedereen weer rustig in zijn/haar bedje.


Morgen verder. We hebben met Victor een tweede sessie Brucker biofeedback bij Matthias en woensdag gaat Veronique weer met Ricarda en Chabelita zwemmen. Er hoeft van ons geen einde aan te komen.