woensdag 24 maart 2010

Dag 14: Een rustige dag dolfijntherapie in Curaçao

Vandaag werd uiteindelijk een rustige dag in Curaçao. Om 6:00 uur ging de wekker weer en om 7:30 liepen we naar het CDTC. Het begint bijna routine te worden. Eigenlijk hebben we vandaag geen aparte dingen op de agenda staan. Het is alleen de therapie van Victor. Vanmorgen hebben we de staatsieportret foto gemaakt. Victor met Mandy en de stagiaire van het jaar, Peggy. We hebben nu van elk jaar zo’n foto. Mandy blijft hetzelfde, Victor wordt groter en er staat een nieuw gezicht bij. Na Hanneke en Marit is het nu de beurt aan Peggy.


Op de achtergrond zie je Hermi met Veronique zitten. Helaas voor haar is het zwemmen met Ricarda en Chabelita verzet naar morgen. Dus vanmiddag hebben we vrij.
Op het moment dat Victor naar buiten komt, begint het zwaar te regenen. Er is in 3 maanden tijd geen druppel regen op Curaçao gevallen, maar nu komt het even met bakken uit de hemel. Gelukkig duurt het niet lang en kunnen we naar de haaienbrug om de sessie van Victor te gaan zien.
Hij heeft er zin in en even later ligt hij heerlijk met Mandy en Mateo in het water. Ze komen nog even dichtbij langs zwemmen en zwaaien naar ons.


Victor moest zijn oefeningen weer doen, zoals in de laatste dagen. Na de sessie op het dok, maakten Mandy en Victor zich klaar om weer samen te gaan zwemmen. Victor had zijn duikbrilletje opgekregen en ook Mandy deed een duikbril op. Zo op afstand ziet het er knus uit, lekker samen voorbereiden op hun zwempartij.


Eenmaal in het water en wat rondjes later mag Mateo de bal naar Victor komen brengen. Die werd weer weggegooid en teruggebracht door Mateo.


Op het eind van de sessie mag Mateo altijd een paar mooie sprongen laten zien. Dit vindt Victor, net als elk kind, altijd vreselijk leuk en het kan hem eigenlijk niet lang genoeg duren.


Tijdens de evaluatie vertelde Mandy dat het haar was opgevallen, dat Victor beter in de mond liet werken. Ze masseren dan het tandvlees om de gevoeligheid in de mond te verminderen. Dit komt uiteindelijk ten goede aan de spraak, doordat hij zich bewuster wordt van zijn mond.
De rest van de dag hebben we rustig aan gedaan. Victor wilde veel zwemmen en we hebben even een uitstapje naar Otrobanda gedaan. Erg leuk.