zaterdag 13 maart 2010

Dag 3: Rustig aan

We hebben besloten om vandaag niet veel te doen. We willen Victor zijn rust gunnen en onszelf ook. Dus eerst rustig ontbijten. Hermi en Victor zitten al lekker op het balkon bij het terras.


Victor eet eerst een banaantje en als oma arriveert gaan we lekker aan het ontbijt. Het plan van de dag? Hermi en ik gaan samen met Victor nog een paar boodschappen doen. Oma gaat nog even zwemmen met Veronique.
Maar eerst wilde Veronique nog een spelletje doen met Oma.


Daarna gaan we met zijn allen naar oma's appartement en hier laat Veronique haar nieuwe badpak zien. Is het geen plaatje. Ze is er helemaal trots op.


Op weg naar de auto ontmoeten we een ander stel ouders dat net twee weken therapie gehad hebben. Hun zoon, een jongen van 14 jaar oud, was hier voor de eerste keer. De blik in hun ogen stond hetzelfde als die van ons twee jaar geleden. Ze hadden een heerlijke tijd gehad. Ik heb niet gevraagd wat de aandoening van hun zoon was, maar hij had het kennelijk erg goed naar zijn zin gehad. Dit is iets wat mij blijft ontroeren. Ouders die samen met hun kind twee heerlijke weken hebben, waarin hun kind nog een grote stap in zijn ontwikkeling maakt en zo dus het hele gezin tot rust komt en klaar is voor de volgende fase thuis. Hermi en ik hebben dit zelf al twee keer mogen ervaren, het is fantastisch.
Terug van boodschappen doen, gaan we zelf nog even zwemmen. Veronique staat aan de trap naar het diepe bad, Victor kijkt gespannen toe.


Maar gelukkig is Hermi al in het water en vangt Veronique op.


We beginnen al een beetje aan het Antilliaanse ritme te wennen. Temperatuur is heerlijk, met een frisse zeewind. Alleen uitkijken dat je niet levend verbrand, wat dat blijft verradelijk hier.
Maandag gaat de therapie van Victor beginnen. Mandy heeft verteld dat Victor dit jaar niet met Papito zwemt. Hij mag met Mateo gaan zwemmen deze keer. Victor lijkt het niet zo erg te vinden, maar als je al twee jaar lang alleen maar Papito hoort als dolfijn, dan kan ik me voorstellen dat Victor een beetje teleurgesteld is. Hij laat het echter niet merken. We beginnen wel vroeg. Victor heeft de vroege shift toegewezen gekregen, 8:00 uur ’s ochtends. Dat is ons nog niet eerder overkomen, maar we zien wel. Het beste is een paar doelen voor Victor te stellen waaraan hij wil werken en dan alles maar over je heen te laten komen. Dat is onze ervaring al twee keer en we worden elke keer weer verrast. Morgen nog 1 dagje rust en dan begint de therapie.