donderdag 6 oktober 2011

De voorlaatste dag

De dag begon als de vorige. Het is alweer de voorlaatste dag van de therapie en we merken dat Victor het nog steeds erg goed doet. Hij zit in de swing. Voor vandaag hebben we de ochtend therapie voor Victor gepland staan en hebben we weer een afspraak met Nicole.
Victor lijkt een beetje dromerig als we naar het CDTC toelopen. We praten wat met andere therapieouders als Victor is opgehaald. Ook hun kinderen hebben weer mooie stappen in hun ontwikkeling gezet.


Na de eerste rondjes zwemmen met Papito, gaat Victor even uit het water om op het dok te werken. We staan een beetje onderling te praten als we ineens erg enthousiast “Goed zo, Victor!” horen. Zo enthousiast hebben we het nog niet gehoord. Tijdens de nabespreking bleek dat Victor zijn eigen naam gezegd had. Zowel Steffi als Jessica en Elze hadden het goed gehoord. Iedereen erg enthousiast. Dit is eigenlijk één van de grote doorbraken van deze therapieperiode. Victor is meer woorden gaan zeggen. Vandaag kwam hij binnen in de therapieruimte en begon al met tegen Steffi te zeggen:”werken.” Ook het bijbehorende gebaar maakte hij hierbij. Daar kwam dus “Victor” later bij. Zo horen we steeds vaker dat het hem lukt om woordjes te zeggen.


Steffi heeft ook veel aan zijn fijne motoriek gewerkt en het zelfstandig typen gaat steeds beter. Victor lijkt beter in zijn lijf te zitten en dat is aan alles merkbaar.
We mochten vandaag ook even achter het dok gaan kijken. Dan sta je direct achter de therapiedokken en is de beste plek voor het maken van foto’s. Het is een mooie dag, waarin Victor weer hard heeft gewerkt.


Na afloop praten we nog wat na met iedereen. Iedereen is erg enthousiast over de vorderingen van Victor en wij zijn blij dat we hier zo goed geholpen worden om voor Victor de juiste omgeving te creëren voor zijn verdere ontwikkeling. In ons gesprek met Nicole gaan we hier nog wat dieper op in. Nicole houdt ons vooral een spiegel voor over de rol als ouders die wij in het programma spelen.


Morgen is alweer de laatste dag van de therapie. Een dag van afscheid. Dat is altijd jammer. Vooral de tweede week gaat eigenlijk altijd te snel voorbij. Vandaag hebben we al afscheid genomen van Marco en Mandy, aangezien we die niet meer zien morgen.
’s Middags zijn we nog even naar het strand geweest en dan is het vandaag weer vroeg naar bed, want om 6 uur gaat de wekker weer.