woensdag 5 oktober 2011

Op het vlot

Goh, de tijd schiet op. Het is alweer de tweede woensdag en zaterdag vliegen we weer naar huis. Nou ja, we hebben na vandaag nog 2 dagen te gaan en daar gaan we van genieten. Victor leek deze ochtend wat vermoeid en fladderig. Misschien dat niet iedereen het woord fladderig goed begrijpt, maar iedereen die Victor kent zal weten wat ik bedoel. Hermi en ik hadden ook schrik dat hij minder geconcentreerd zou zijn tijdens de therapie. Gelukkig hadden Hermi en ik het bij het verkeerde eind. Victor heeft de hele 2 uur zeer geconcentreerd gewerkt, vertelde Steffi naar afloop.


Het praten gaat vooruit. Gisteren heb ik wat over het gebruik van het woord “stop” verteld. Vandaag gebeurde er diverse dingen qua spraak. Thuis zei Victor al “Boo” tegen een boom. Op Curacao staan hier vele palmbomen en de dag ervoor had Oma aan Veronique uitgelegd wat voor boom dat is. Victor had kennelijk goed opgelet. Terwijl we op weg waren naar het CDTC, wees het naar een palmboom en riep “Pa’ Boo!” Het is fantastisch dat Victor zo aan het oefenen is met praten.
En dan het woordje “nee”. Victor zegt “ja” en schudt “nee” op vragen van onze kant. Steffi probeert nu om het woordje “Nee” uit te lokken bij Victor. Gisteren zie hij op commando “ée”. De letter n is nog een moeilijke klank.
Vandaag zei Victor echter op eigen initiatief “ée” op twee momenten waarop hij nee bedoelde. Fantastisch! Dit hadden we vooraf niet kunnen bedenken.
Steffi had op het water ook iets nieuws voor hem bedacht. Varen op het vlot. Dit is best spannend voor Victor, aangezien het vlot aan alle kanten wiebelt en hij erg veel steun zoekt bij Steffi.In eerste instantie sloeg hij zijn armen stevig om Steffi heen, daarna raakte hij meer gewend en ging vrijer op het vlot zitten. Dit is erg goed voor het oefenen van zijn balans en houding. Er werd ook met een bal op het vlot gewerkt, waarbij Papito de bal kwam brengen en Victor deze telkens weer weg moest gooien. Erg leuk om te zien.Na afloop hadden we een kleine evaluatie met Steffi.
Later die ochtend hadden we nog een workshop met Marco, waarin hij over de “geheimen” van dolfijntherapie sprak. Het gaat wat ver om alles hier te herhalen, dat doe ik nog wel een keer.
Na afloop kwam Veronique terug van het zusjes programma en zijn we teruggegaan naar het appartement.
’s Middags zijn we nog naar het strand geweest en toen was de koek op voor de kids.
Tot morgen.