maandag 11 juni 2012

Dag 6: Papito is even terug bij Victor

Het afgelopen weekend hebben we het rustig aan gedaan met ons 5-en. Victor was toch redelijk moe van de week en we wilde hem niet nog vermoeider maken zodat de therapie eronder zou lijden. Deze ochtend zijn we gewoon weer fris gestart. Onze accu’s waren opnieuw opgeladen. Behalve van de auto, die stond leeg. Maar dat is van latere zorg. Veronique mocht vandaag weer meewerken op het dok en Hermi en ik zouden later in de sessie ook vanachter het dok mogen kijken. Het duurde niet lang nadat Victor was opgehaald, dat Victor en Gerwin helemaal onder het scheerschuim buiten stonden. Ze hadden een scheerschuimgevecht gehouden, een stoer jongensding. Hilariteit ten top, alleen had ik mijn fotocamera niet paraat. Eenmaal op de Haaienbrug werd Veronique opgehaald om naar het dok te gaan.


Door het scheerschuimgevecht was Victor vroeger op het dok dan normaal en gelukkig voor hem mocht hij met Papito beginnen. We hebben het afgelopen weekend nog eens met Victor gesproken over Dee Dee en hij gaf aan dat Dee Dee maar een sta-in-de-weg vindt tussen hem en Papito. Daarom wil hij niet zo met haar werken. Ondertussen is Victor naast Gerwin en Papito zijn eerste rondjes aan het zwemmen.


Je kunt zien dat Victor aan het genieten is. Op de volgende foto lijkt hij Gerwin te vertellen, dat hij echt wel weet hoe hij met Papito moet werken. Zo van: Kijk Gerwin, zo doe je dat met Papito.


Na een paar rondjes krijgt Victor een dikke knuffel van Papito. Zo te zien is de band tussen beiden weer helemaal hersteld.


We zitten als ouders zo de therapie sessie eens aan te kijken. Vorige week vonden we Victor een beetje mat in the therapie. Hij had wel lol, maar niet de uitbundigheid die we vorige keren zagen. Het viel ons op dat de lol van Victor in het water met Papito er weer van af spat. Victor’s gezicht straalt helemaal. Wat een dolfijn al niet kan doen.


Ondertussen maakt Veronique op het dok de stok klaar. Papito mag gaan springen. Ze geeft de stok mooi aan Papito.


Gerwin en Victor zijn ondertussen een eindje van het dok afgezwommen om ruimte te maken voor Papito’s sprongen. Papito haalt keurig de stok op bij Veronique en brengt die naar Gerwin en Victor.


En dan laat Papito zijn kunsten zien. Hij springt een stuk hoger dan Dee Dee of de andere dolfijnen en hij is echt groot als hij zo boven het water hangt.


Dan komt het andere therapiekindje op het dok, dat eigenlijk met Papito zwem en Victor en Gerwin schuiven weer terug naar hun eigen dok bij Dee Dee. Victor en Gerwin gaan het water uit om werken op het dok en het valt ons op dat ze daar naar verhouding lang blijven zitten. De reden daarvoor vertelt Gerwin ons in de nabeschouwing. Hoe goed het ging in het water, hoe minder het was op het dok. Victor was daar erg afwezig, was snel afgeleid en reageerde niet adequaat op Gerwin. Hij moest een bepaalde oefening doen, waarvan Gerwin wist dat Victor die kon. Maar Victor zat met zijn gedachten heel ergens anders. Uiteindelijk drong Gerwin tot Victor door en werd de oefening snel gedaan. In de 10 minuten die toen nog overbleven was er geen tijd meer om achter het dok te gaan kijken. Uiteindelijk komt iedereen weer met lachende gezichten van het dok terug. Victor heeft een beetje een verbeten gezichtje aangezien hij met zijn kratje moet sjouwen.


Het was al met al een goed begin van de tweede week, zei Gerwin. Morgen verder, dan wil Gerwin proberen om met Victor in een kano te stappen.