dinsdag 12 juni 2012

Dag 7: Victor gaat kayak varen

Meestal zijn we rond 10:10 uur op het CDTC, dat is zo’n 20 minuutjes voor de therapie begint. We lopen dan door het Sea Aquarium en op ons gemak naar het CDTC office. Dat deden we ook vandaag. We waren nog maar nauwelijks gearriveerd bij de ingang van het CDTC of Gerwin bleek naarstig naar ons op zoek te zijn. Hij wilde iets vroeger beginnen om de kayak uit te gaan proberen met Victor. Dit was helemaal goed en al snel verdwenen Gerwin, Victor en Jo-Anne naar de omkleedlokalen om wetsuits aan te trekken. We waren wel benieuwd. Dit is echt een jongensding, maar een beweeglijke kayak is voor Victor wel een uitdaging. Even later zagen we hem samen met Gerwin en Jo-Anne de kayak naar een naastgelegen strand zeulen en klaarmaken om het water op te gaan.


Het is op zich wel een bijzondere gebeurtenis, dat een therapiekind gaat kayakken. De hele fotoploeg van het CDTC ging mee. Het is voor Victor ook heel bijzonder, want ook wij konden ons dit nog niet zo lang geleden niet eens voorstellen. Victor die op een wiebelende kayak zou gaan varen. Qua initiatief en zelfvertrouwen is er veel bereikt de afgelopen jaren. Maar goed Gerwin installeert Victor midden in de kayak, Jo-Anne gaat voorin zitten en daar zijn ze onderweg.


Het wordt toch een eindje peddelen voor allemaal. Gerwin probeert Victor ook mee te laten doen, dat doet hij soms alleen met rechts, maar meestal zit hij lekker te genieten.

Gelukkig komen ze ook dichtbij gevaren en dan hebben we goed zicht op het trio in de boot. Volgens mij is Gerwin stoere zeemansliederen aan het zingen. Ze hebben er in ieder geval plezier in.


Dan zijn ze buiten ons zicht. We praten nog wat na met een van de fotografes en vinden dat Victor het super doet. En dit is nog maar de voorbereidingstijd van de therapie. Het werken met Dee Dee moet nog beginnen. En ook daar stelt Victor ons niet teleur. Hij werkt goed mee met Gerwin en Dee Dee en laat haar veel gevarieerde oefeningen doen.


Het wordt een heerlijk uurtje kijken naar Victor en Dee Dee. Na afloop bevestigde Gerwin dat het een superdag was. Victor was geconcentreerd, werkte goed mee en was heel duidelijk in het hier en nu bezig. Niet alleen in het water, maar ook op het dok. Het varen met de kayak ging boven verwachting goed en Victor krijgt als huiswerk mee om na te denken wat hij de andere ochtenden nog wil doen. Als de zee een beetje rustig is, kunnen ze misschien nog een keer buitenom kayak varen. Maar ook de andere opties, zoals van een brug afspringen of haaienvoeren kan ook. We zijn benieuwd. Als laatste nog een foto waarbij Victor helemaal in zijn nopjes en in zijn element naar Gerwin kijkt. Hou vast jongen!


Tot morgen, dan mag Veronique een uurtje dolfijntrainster spelen.