woensdag 13 juni 2012

Dag 8: Victor vaart op de oceaan

Het was vandaag een enorm stoere dag voor Victor. Het huiswerk dat Victor gisteren had meegekregen was om na te denken over activiteiten die hij deze week nog wil doen. Het varen met de kayak was gisteren erg goed gegaan en als de zee een beetje rustig was, dan zou Gerwin het wel aandurven om buitenom te varen met de kayak. ’s Ochtends keek ik vanaf ons balkon naar de zee en zag dat die redelijk rustig. Er stonden geen witte koppen op de golven en de wind blies aanmerkelijk minder. Bij het ontbijt vertelde ik Victor dat vandaag zijn kans zou zijn om buitenom via de oceaan te gaan varen. En dat wilde hij proberen. Op het CDTC had Gerwin dezelfde gedachte. Dit is de dag, als Victor tenminste zou willen. De beslissing was snel genomen. Gerwin en Jo-Anne namen Victor snel mee naar de kleedkamers en gingen de kayak weer ophalen. Ondertussen stonden wij een beetje te praten, want we wisten niet of Gerwin linksom of rechtsom zou varen. Het werd gelukkig rechtsom, dan zouden ze de wind mee hebben buitenom. En toen zagen we ze.


Kapitein Victor ging het zeegat uit. Hij moest zich wel stevig vasthouden aan Jo-Anne, want het wiebelde wel meer dan gisteren. Gerwin laveerde de kayak rustig tussen de golven door en zo kwamen ze langs.


Uiteindelijk moesten ze toch iets verder de zee insteken om het rustigere water op te zoeken. maar toch als ik naar deze foto kijk, zijn het zeker geen kleine golven.


En toen waren ze alweer voorbij, met de wind in de rug ging het erg hard. Daarna ging de therapiesessie erg goed. Victor heeft hard gewerkt met Gerwin en Dee Dee en neemt het steeds serieuzer. Helaas geen therapie foto’s vandaag. We hadden een workshop gepland staan. Toen we Victor 's avonds vroegen hoe hij het kayakken had ervaren, straalde hij van oor tot oor. Voor Veronique viel de dolfijntrainsterochtend een beetje tegen. Door wat miscommunicatie kon ze maar 10 minuutjes meedoen. Maar na afloop van de sessie van Victor, mocht ze nog even de dolfijntrainsters helpen in de viskeuken. Ben benieuwd naar morgen. Victor gaat of van een brug afspringen of haaien aaien. Dat zegt hij ook: ”Haai aai!”