donderdag 7 juni 2012

Dag 4: Victor doet maar driekwart en de family swim

Vandaag staat de family swim op het programma. Victor krijgt eerst ’s ochtends therapie. ’s Middags zal de family swim plaatsvinden waarbij we nu zelf met Dee Dee mogen zwemmen. In de voorbereiding praten we nog wat na met Gerwin over het huiswerk. Alhoewel Victor had aangegeven dat hij van een brug wilde afspringen, zag hij daar deze ochtend toch maar van af. We hadden het ook knap gevonden als het Gerwin gelukt was om Victor te laten springen. Maar er blijven nog genoeg andere dingen over. Veronique is ondertussen opgehaald voor het zusjes programma en wij lopen nog met Valentijn door het Aquarium heen. Valentijn loopt lekker mee en komt trots samen met Mama aangelopen bij het CDTC.


We bedenken ons dat Valentijn deze ochtend nog niet zoveel gedronken heeft en laten hem snel wat appelsap drinken voordat we de Haaienbrug opgaan om naar Victor te kijken. Met de felle zon en hoge temperaturen blijft het goed om veel te drinken.


Dan komt Victor samen met Gerwin en Jo-anne naar buiten. Ze hebben samen lol en weinig aandacht voor ons , dus dat beloofd wat.


In het water begint het goed. Victor is al een van de eerste kinderen op het dok en glijdt snel het water in. Hierdoor kan hij Li-Na, de dolfijn op het andere dok, even lenen en zwemt zodoende met twee dolfijnen. Gerwin probeert Victor zelf de vinnen van de dolfijnen vast te laten pakken. Iets dat soms slaagt.


Ondertussen hebben we ons plekje op de Haaienbrug weer gevonden en zitten Hermi en Valentijn lekker toe te kijken. Voor Valentijn betekent dit een uurtje hangen in de buggy, wat hij meestal gebruikt om wat te slapen.


Victor zet de show met twee dolfijnen nog even door. Beide dames zingen voor hem.


En ze laten tegelijkertijd hun staarten zien.


Daarna is het gedaan met de pret en gaat Victor weer gewoon verder met zijn therapie. Ongeveer een kwartier voor tijd gaat hij echter uit het water. Hij zit nog even met Gerwin achter het muurtje en wilde eigenlijk niet meer terug het water in. Altijd lastig om dat als ouders van een afstand te beoordelen, maar Victor komt nog even dag zwaaien naar de dolfijn en gaat inderdaad naar de douche.
In de nabespreking vertelt Gerwin dat de therapie goed liep, maar dat hij steeds aangaf dat Dee Dee op zijn kop moest staan met staart uit het water. Dat vindt Victor leuk, maar Dee Dee op den duur een beetje saai. Hier gaat het eigenlijk ook om grenzen stellen. Dus heeft Gerwin op elke activiteit een grens gezet en uitgelegd hoe het werkt. Dit begreep Victor en vervolgens wees hij heel nadrukkelijk op de zwarte hand picto, hetgeen stoppen betekent. Gerwin vraagt nog even duidelijk of dit het is wat hij bedoelt en Victor wijst naar de picto’s van hemzelf, Gerwin en Jo-Anne en de zwarte hand. Het was genoeg voor hem. Terug op het appartement is Victor erg moe en gaat na het eten naar bed. Hij heeft geslapen tot ongeveer half zes. Waarschijnlijk speelde de vermoeidheid hem parten.

Maar vandaag hadden we ook de family swim. Aangezien Victor nog sliep besloten we dat Hermi bij hem achterbleef en dat Veronique, Valentijn en ik naar de family swim gingen. Valentijn zou opgevangen worden door Jo-Anne, want hij is nog te jong voor de family swim.

Het was voor Veronique een prachtige gebeurtenis. Ze werd geholpen door Anja, een dolfijntherapeute, en mocht bijna alle trucjes doen die Victor normaal ook doet. Daarnaast heeft ze Dee Dee bijna doodgeknuffeld. Die kwam zeker in het begin steeds maar kusjes geven aan Veronique. Na een goed half uur zat het er helaas weer op. Veronique geeft nog een laatste visje aan Dee Dee en daarna gaan we ons douchen en terug naar het appartement. Valentijn heeft zich ook vermaakt samen met Jo-Anne. Aan het begin en het eind was hij wat huilerig, maar daartussen het stoere kereltje dat we kennen. Helaas voor Veronique was de winkel waar ze ijsjes verkopen al dicht. Morgen beter. In het appartement hebben we nog met zijn allen nagepraat en zijn vroeg naar bed gegaan. Wordt vervolgd.