maandag 4 maart 2013

Dag 1: Na een moeilijke start zijn we begonnen


Het viel niet mee dit jaar om in Curacao te komen. Niet dat de vlucht vertraagd was, integendeel. Maar Victor en Hermi hadden in de week ervoor flink de griep te pakken. Op de maandag voor vertrek is er bij Victor antibiotica ingezet, omdat hij naast griep ook een oorontsteking had. Hermi volgde op woensdag met antibiotica. Gelukkig kregen we op donderdag groen licht om te vliegen.

Dus vertrokken we vrijdagochtend 1 maart in alle vroegte naar Schiphol voor de vlucht naar Curacao. Die is goed verlopen. Geen problemen, de kinderen deden het prima en ook de pick up aan het vliegveld Hato stond klaar om ons op te halen. Op Lions Dive aangekomen zaten we in ons favoriete appartement en zelfs Valentijn kent de weg. Het valt hier ook goed op hoe Victor gegroeid is niet alleen mentaal maar ook fysiek. Hier komen Victor en ik terug van de receptie met nieuwe badhanddoeken. Wat een stoere kerel is het toch.

De eerste dagen hebben we gebruikt om bij te komen. Iedereen met de kippen op stok en zorgen dat we uitgerust maandag aan de therapie kunnen beginnen. Victor zou weer met Mandy gaan zwemmen. Zijn dolfijntherapeute van de eerste 3 keer. En dat was heel erg leuk.

Vanochtend was het weerzien met Mandy en alle andere therapeuten. We merken dat niet alleen zij een bijzonder plekje in ons hart hebben, maar ook andersom. Ondanks dat we vreselijk vroeg moesten starten, Victor heeft therapie van 800 tot 1000 uur ’s ochtends, vloog de tijd voorbij. Normaal staat er een half uurtje gepland voor anamnese, maar dat werd eigenlijk een beetje bijpraten. Natuurlijk hebben we gesproken over de doelen voor deze periode en eigenlijk hebben we besloten, dat Victor die zelf op mag stellen. Huiswerk voor hem.
Het team voor Victor bestaat uit verschillende mensen, waarvan Mandy en Sonya, de dolfijntrainster, ook samen in zijn team in 2009 zaten. Nieuw is dat Victor nu niet met Papito zwemt, maar met Chabelita. Dit had Victor thuis al voorspelt.


Zoals gezegd werd de eerste dag gebruikt om weer een beetje aan het water te wennen, het therapieritme en aan de dolfijnen. Het viel op dat Victor weinig kunstjes van Chabelita wilde. Hij wilde gewoon lekker met haar zwemmen. De relatie met de dolfijn opbouwen. En volgens ons ging dat erg goed. Dit is ook therapie in zijn zuiverste vorm. Dolfijn, kind en therapeut, die zonder trucjes of hulpmiddelen gewoon samen zwemmen. Respect hebben voor elkaar en allemaal elkaar iets willen leren. Bijzonder om te zien.

Na afloop hebben we nog wat nagepraat. Het was een goede eerste dag. Veronique mocht vandaag al beginnen met het broertjes/zusjes programma. Alleen waren er geen andere broertjes of zusjes. Valentijn is nog even meegegaan, maar die vond het na 30 minuten toch te spannend en kwam weer bij papa op de arm.

’s Middags lekker naar het strand geweest met zijn vijven. Morgen weer verder.