donderdag 14 maart 2013

Dag 10: De laatste dag

De laatste dag is altijd een beetje speciaal. Het is eigenlijk gewoon een therapiedag, maar het feit dat het de laatste speelt zeker een rol. Victor heeft de afgelopen twee weken hard gewerkt met Mandy en de dolfijnen. Het is jammer dat de tijd alweer voorbij is. We hebben wel twee hele mooie weken gehad. Vandaag mocht Victor weer met Papito zwemmen  en Veronique met dolfijn Nubia en Paul.

Om te beginnen hebben we nog een statieportret gemaakt van Victor met zijn therapeute en stagiaire, Mandy en Janita. Dat hebben we tot nu toe elke periode gedaan.

En daarna startte de therapie als elke andere dag. Victor ging weer naar het dok bij Papito en had de bedoeling om weer goed te gaan werken. Papito had er ook zin in en niet veel later lagen beide in het water.

Victor kreeg van Papito nog een dikke kus/knuffel. Ook Papito begreep dat dit voorlopig weer het laatste uur was dat ze elkaar zouden zien. Mandy vertelde later dat het afscheid geen echt afscheid was tussen Papito en Victor. Het was meer iets tot de volgende keer. Zowel voor Papito als voor Victor.

Ondertussen was Veronique in het andere bassin met Paul en Nubia in het water gegaan. Zij is echt een grote bofkont! Zo vaak met dolfijnen zwemmen. Paul kreeg vanaf de kant aanwijzingen van Marco, die hij dan doorvoerde in het water. Veronique had er veel plezier in. Het zwemmen op de buik gaat al een stuk beter.

En na afloop kreeg ook Veronique een dikke kus van dolfijn Nubia. Er wordt wat afgezoend op de laatste dag.

Terug op de kant volgt het afscheid. Dat is altijd een emotioneel moment. We hebben de DVD, Foto CD Rom en foto weer gekregen en toen afscheid genomen van iedereen. Het waren weer twee mooie en interessante weken, waar we veel oude bekenden en vrienden hebben ontmoet, veel gelachen hebben en bovenal hard gewerkt is door Victor.

Belangrijkste punt van de afgelopen twee weken was de dag dat Victor ’s ochtends een epileptische aanval kreeg en na 20 minuten toch besloot om naar de therapie te gaan. Dit heeft hem echt gesterkt.

We hebben weer veel idee├źn voor het komende jaar voor Victor opgedaan en hopen volgende jaar weer terug te komen.

Wordt vervolgd.