zondag 10 maart 2013

Dag 6: Victor zwemt weer rond, maar de foto wil ook wat

Gisteren, zaterdag, hadden we een dag rust en eigenlijk kwam dat ook goed uit. De kinderen hebben zowaar een uurtje uitgeslapen en we hebben er een rustige dag van gemaakt. Het leek ons goed om vooral Victor zijn rust te gunnen, na zijn dag met aanvallen. Maar op zondag stonden we weer paraat. De therapie begon weer om 8:00 precies.
Victor had er zin in. Hij maakte de ochtend grapjes tegen ons en was blij om Mandy en Janina weer te zien. Veronique ging weer met Gabriëla mee. Valentijn bleef bij ons. Ik wilde even koffie gaan halen, maar moest even wachten. Victor was binnen bezig op de taxi, een plan op wieltjes. Hij zat er boven op en hield twee lange stokken vast. Janina stond aan de andere kant en duwde en trok hem hierop alle richtingen in. Voor Victor is dit heel goed om zijn rompbalans en kracht in zijn armen te trainen. Mandy is hier vorige week mee begonnen en dit gaat steeds beter.


Vanuit onze positie hebben we overzicht over alle therapiedokken.  Victor  zit achter de witte kist op het eerste dok op de foto. Mandy doet dat bewust, zodat Victor niet afgeleid wordt doordat er van alles om hem heen gebeurd. Vandaag heeft Victor hier moeten bouwen met Nopper. Dit is goed om zijn fijne motoriek te trainen. Aan het eind van de sessie kwam Victor trots een mooie boot laten zien, die hij had gebouwd.
Hermi en Valentijn hadden zich inmiddels op het bankje geïnstalleerd en vonden het tijd voor hun foto momentje.


We hadden al opgemerkt dat Victor het liefst zijn rondjes met Chabelita zwom. Vandaag stond echter Nikita, de fotografe, op het dok. Voor Victor maakte dat niets uit. Hij doet wat hij het liefste wil, maar de foto wil ook wat. En dus koos Mandy een paar voorwerpen uit waarmee Chabelita een paar opdrachtjes moest doen. Het begon met de ring.


Daarna werd de bal in het water gegooid. Die bracht Chabelita naar Victor toe. Het was een leuk spelletje, want Chabelita vond het ook leuk om met de bal te spelen.


In de nabespreking vertelde Mandy dat Victor goed had gewerkt. Hij wilde hard werken en deed geconcentreerd de opdrachtjes. Gelukkig zijn de epilepsieaanvallen achterwege gebleven.
Victor vertelde eenmaal terug op het appartement, dat hij een leuke sessie had gehad. Hij heeft er zin in om hard te werken en beleefd bovenal veel plezier.

De foto’s die Nikita gemaakt heeft krijgen we pas op de laatste therapiedag te zien. Ben benieuwd.

Tot morgen.