maandag 11 maart 2013

Dag 7: Meer zelfvertrouwen

De maandag is begonnen. Iedereen heeft diep geslapen en was lastig te porren om uit bed te komen. Zelfs Victor draaide zich nog een keer om. Victor werd weer snel door Mandy opgehaald en werd weer ge├»nstalleerd op de taxi. Nu Victor dit al aardig onder de knie heeft, ben ik even naar binnengeslopen om een paar foto’s te maken. Eigenlijk doe ik dat liever niet, want dit kan Victor’s concentratie verstoren. Maar zo op de zevende dag en Victor die geconcentreerd werkt kan het wel even.


Op de foto is goed te zien hoe Mandy duwt. Janita is achterop de taxi gaan zitten om Victor te helpen tegendruk te geven. Het vooruit trekken van Victor aan de stokken, doet hij echter helemaal zelf. We staan buiten nog even te praten als Victor alweer naar het dok gaat. Victor wordt begroet door Chabelita die hem een handje….vinnetje komt geven. Ze hebben er plezier in.

Dan haalt Janita het picto board tevoorschijn. Victor mag weer kiezen wat hij met Chabelita wil gaan doen, met de bal spelen of zingen. Het wordt de bal.

En laat die nu net niet op het dok liggen.  Dus werd de bal bij de buren geleend en naar Chabelita gegooid. Terwijl de bal geregeld werd, zijn Victor en Mandy nog snel een rondje gaan zwemmen. Toen ze terug waren werd de bal naar Victor en Mandy toegebracht en mocht Victor hem weggooien.


Het werd een verre gooi van Victor en Chabelita moest een eindje zwemmen om die te pakken. Het is leuk om te zien hoe Victor een dolfijn laat apporteren alsof het een hond is.


In de nabespreking kwam naar voren, dat Victor steeds beter en meer zelfvertrouwen de oefeningen doet en daarbij veel eigen initiatief toont. Hij voelt beter de grenzen aan bij zichzelf en bij de ander in hoever hij en de ander wil gaan. Dit is goed voor de weerbaarheid van Victor en dat komt weer ten goede aan zijn eigen zelfvertrouwen.
Eenmaal terug op het appartement was Victor nog erg moe en is samen met zijn broertje gaan slapen. We moeten nog even zien wat we deze middag gaan doen.

Wordt vervolgd.