zondag 27 april 2014

Inregeldagen en Victor is jarig


Afgelopen vrijdag was het dan eindelijk weer zover. ’s Ochtends vroeg iedereen zijn bed uit getrommeld om op tijd naar Schiphol te vertrekken. Gepakt en gezakt gingen we op weg met bestemming Curaçao. De afgelopen weken heeft Hermi weer hemel en aarde bewogen om alles op tijd reis klaar te hebben. Huis op orde, tassen en koffers gepakt. Hond en 2 katten naar het pension, oppas geregeld voor de kippen, andere katten en valkparkiet. Gelukkig zijn we in een betere gezondheid dan vorig jaar, toen was iedereen net hersteld van griep. Nu zijn we op 25 april vertrokken en hebben we rekenin g gehouden met Victor’s wens: zijn verjaardag in Curaçao vieren! Op 26 april wordt hij 11 jaar oud.

De vlucht is goed verlopen. Victor, Veronique en Valentijn hebben zich vermaakt met de film ‘Frozen’ en bij aankomst stond de transfer op het vliegveld ons al op te wachten om ons naar het hotel te brengen. Het weer is typische Curaçaos, warm en droog. We hebben onze spullen in het appartement gezet en zijn nog even met de kinderen gaan zwemmen.

Het inchecken is altijd een bijzonder moment. Het is niet alleen het inchecken voor het resort, we krijgen ook de info van het CDTC over Victor’s therapie en meer belangrijk; nu komen we te weten met welke therapeut hij gaat werken. Dat krijgen we nooit van tevoren te weten.

De afgelopen keer heeft Victor met Mandy als therapeute gewerkt. Die twee hebben een hele goede band door de jaren heen opgebouwd, alleen werkt Mandy sinds vorig jaar niet meer op het CDTC. Dus die optie is uitgesloten. Tot onze grote vreugde gaat Victor werken met Ricarda. En die kennen we ook. We hebben Ricarda leren kennen in 2010. Victor werkte toen met Mandy en Mateo. Het bijzondere is dat Ricarda toen nog in opleiding was en Veronique als test kindje gefungeerd heeft.

De foto hieronder is 4 jaar geleden genomen met Veronique en Ricarda.De volgende dag is Victor’s verjaardag. Dus op naar de supermarkt en zorgen dat we zijn verjaardag goed konden vieren. Naast de nodige boodschappen kwamen we gewapend met een taart en andere feestelijke dingetjes terug. Zij hebben hier hele mooie en grote taarten in Curaçao. Victor had echter zin in een appelkruimelvlaai. Terug in het appartement moesten we eerst verhuizen naar een ander appartement. We zijn die middag lekker wezen lunchen bij Hemmingway, waar alle kinderen zich te goed deden aan het kids menu. Na de lunch zijn we op ons gemak van appartement verwisseld en hebben we lekker taart gegeten, gezongen en cadeautjes gedaan.
Als gezin hebben we de afgelopen dagen vooral gebruikt om te in te regelen. Even wennen aan het klimaat op Curaçao en tot rust te komen. Lekker met de kippen op stok en ’s ochtends vroeg uit de veren.

En dan overdag boodschappen doen en naar het zwembad. Hier zien we al een eerste grote verandering bij Victor. De afgelopen jaren heeft Victor steeds gezwommen met een zwemvestje. Thuis heeft hij al jaren zwemles van Teun en zijn we begonnen om steeds een paar drijvertjes uit zijn vestje te laten. Bij aankomst in Curaçao zaten er nog slechts 4 drijvertjes in. Na even proberen in het water besloten we om het vestje maar eens helemaal uit te doen. Volgens mij zou dat wel kunnen en inderdaad! Victor vind het een beetje spannend, maar dat duurde slechts 10 seconden. Hij zwemt!

De eerste mijlpaal van deze periode op Curaçao is bereikt en dat na hard werken door Victor en Teun: Chapeau!

 

Morgen gaat het beginnen. Victor heeft dagelijks therapie van 13:00 tot 15:00 uur. Dat is ook niet slecht. De afgelopen jaren waren we meestal om 8:00 uur ’s ochtends al van de partij.

We hebben er zin in en Victor helemaal!