woensdag 30 april 2014

Therapiedag 3: Victor is erg moe


Na de succesvolle en leuke dag van gisteren waren we vol goede moed om er een mooie dag van te maken. ’s Ochtends zouden we nog even langs gaan bij het CDTC om wat cadeautjes af te geven, daarna wat boodschappen doen en dan de therapie. Op zich verliep de ochtend redelijk. Iedereen zat goed aan het ontbijt. Maar eenmaal op het CDTC viel op dat Victor een beetje moe was. Tijdens het boodschappen doen stond Victor bijna te slapen in de supermarkt. Dus vlug naar huis en Victor even op bed gelegd. Het was natuurlijk gisteren best een inspannende dag geweest en kennelijk had Victor nog niet genoeg uit kunnen rusten.
Na een uurtje hebben we Victor toch maar wakker gemaakt om naar het CDTC te gaan. We hadden Matthias gevraagd om nogeven naar zijn voet te kijken en het was vandaag het moment om even bij Victor en Ricarda achter het dok te kijken. Dat betekende ook dat Veronique en Valentijn mee mochten op het dok om mee te helpen.
We hebben Ricarda geïnformeerd over Victor’s vermoeidheid en ze zou zien hoe hij zich hield. De therapie begon echter als een normale dag. Na een half uurtje kwamen Ricarda en Victor naar buiten. Veronique en Valentijn mochten meteen mee aansluiten om richting dok te gaan. Iets wat Veronique meteen deed, maar Valentijn nog even niet wilde doen. We hebben hem later naar het dok toegebracht.
Eenmaal in het water ging Victor zeer zijn vertrouwde gang. Hij zwom veel rond met Papito en vermaakte zich goed. Ricarda had op de wal veel met diepe druk gewerkt en dat had hij erg leuk gevonden.


Het blijft een prachtig gezicht om Victor samen met Papito te zien zwemmen. Geen kunstjes, maar gewoon kind en dolfijn die samen een band hebben en het heerlijk vinden bij elkaar. Meer is niet nodig. Dit houdt trouwens niet in dat er niks gebeurd. Integendeel. Papito is intensief met Victor’s linkervoet in de weer door constant druk te geven aan de onderkant van zijn voet op het springbotje. Het is alsof hij het gewoon weer in positie wil duwen. Het valt ons ook op dat zijn voet soepeler is en rechter lijkt te staan.
Na de doktijd hebben we dan Valentijn naar het dok gebracht en hier zie je hem een beetje onwennig tussen Esther en Veronique inzitten. Hij mag uiteindelijk een visje aan Papito geven. Iets dat hij graag doet. Het worden twee visjes.
 

In het water kijken Victor en Ricarda toe. Ze zijn even los van Papito en wachten wat er komen gaat. Het is goed te zien hoe geconcentreerd Victor en hoe ontspannen Ricarda is.

 


Niet alleen het werken aan de voet is inspannend voor Victor. Ook het continu samenzijn met de grote dolfijn moet erg intensief zijn. We hebben al vaker gezien dat Papito regelmatig zijn snuit (kin) op het voorhoofd van Victor zet. Beiden vinden dit prettig. Ik ben het niet gewoon om het op een publieke blog te vermelden, maar hier gebeurt iets bijzonders op energetisch niveau. De plek op het voorhoofd van Victor staat bekend als het derde oog, oftewel je zesde zintuig. De kin van dolfijnen is niet alleen het uiteinde van zijn kaak. De kin doet namelijk ook dienst als antenne voor het opvangen van de sonarsignalen die een dolfijn uitzendt. Doordat Papito zijn kin op het derde oog van Victor plaats wordt in feite een breedband verbinding gelegd tussen Victor en Papito op energetisch niveau. Wat daar precies doorheen gaat, kan ik niet vertellen. Het is alle info die van Victor naar Papito lijkt te stromen en andersom. We zullen het een dezer dagen eens aan Victor vragen. Hoe dan ook, het zal een hoop energie losmaken.

Terug naar de watersessie. Toch nog een paar kunstjes, de foto’s willen ook wat. Ricarda en Victor besluiten te dansen. Papito doet enthousiast mee en ook Veronique danst mee op het dok.En toen op een eind een paar rustigere momenten. Het is alsof Papito beseft hoe moe zijn kleine vriend is en hij komt voorzichtig dichterbij om hem een knuffel te geven. Victor houdt het een beetje af, maar Papito blijft zijn grote vriend.Het blijven mooie beelden Papito, Victor en Ricarda.

Eenmaal in het appartement hebben we Victor snel in bed gelegd. Hij is zichtbaar vermoeid. Na zijn middagdutje heeft hij zich nog op kunnen laden voor de therapie, maar nu is de pijp even leeg. Snel wat drinken en dan naar bed. Ook bij Valentijn is het beste er vanaf en beide heertjes liggen nu prinsheerlijk te slapen en bij te komen van de laatste dagen.

Morgen verder.