zaterdag 10 mei 2014

Therapiedag 10: De laatste dag of eigenlijk de één na laatste

Het was gisteren alweer de laatste officiële therapiedag. De tijd is omgevlogen. Normaal gesproken begint de tweede week vrij rustig en komt pas na woensdag het einde dichterbij. Voor ons gevoel kwam deze vrijdag ineens uit de lucht vallen. Dit heeft waarschijnlijk te maken met de epilepsie aanvallen van Victor. Die hebben het tijdsbesef aardig in de war gestuurd. Het is ineens vrijdag en eigenlijk alweer gedaan. Maar lichtpuntje, Victor mag zijn verloren sessie van dinsdag inhalen. Dit gaat komende dinsdag gebeuren. Er zat nog een gaatje in het therapieprogramma, aangezien de nieuwe periode dan al is gestart. Het zal echter in plaats van met Papito deze keer met Chabelita zijn. Papito is deze periode volledig geboekt.

Toch kunnen we terugkijken op twee mooie weken. Victor heeft hard gewerkt en weer veel laten zien. Resultaten zijn geboekt op het vlak van lichaamsbesef, diepe druk, correctie van zijn linkervoet en het algeheel zelfbeeld van Victor. De epilepsieaanvallen ten spijt heeft het voor Victor en ons toch veel gebracht en de beslissing om niet meteen naar huis te gaan is erg goed bevallen.
Deze vrijdag hebben we krijgen we traditioneel ook de foto’s en DVD die door de professionele cameramensen, Nikita en Sandra, het CDTC gemaakt zijn. Ik zal er een paar bijvoegen als samenvatting van de afgelopen twee weken.

Victor die samen met Ricarda naar het dok loopt om aan zijn watersessie te beginnen. Hij heeft er veel zin in:
Victor eenmaal in het water met Papito. De chemie tussen Victor en Papito is geweldig. Ze voelen elkaar prachtig aan en hebben een hele goede tijd met elkaar. Zoals Ricarda zei, de twee zijn als lijm met elkaar verbonden. Ze was erg dankbaar om met Victor te mogen werken deze keer.

De foot push. Papito heeft veel aan Victor’s linkervoet gewerkt. Deze is enigszins vergroeid in de afgelopen jaren als een gevolg van zijn hersenaandoening. Papito presteert het om precies op de juiste plekken druk te zetten met zijn snuit onder de voeten van Victor. Hierdoor maakt hij de voet weer soepel en corrigeert enigszins de stand.

Valentijn die voor het eerst op het dok heeft gezeten naast Esther om naar Victor te kijken vanaf het dok. Later heeft hij nog mee gedaan aan de family swim. We hebben nu 3 kinderen die bezeten zijn van dolfijnen.
 
Victor en Papito die samen gaan dansen.

En een karakteristieke pose uit de afgelopen twee weken, waarbij Papito vaak zijn grote snuit op de schouders van Victor legt. Gewoon om te knuffelen, hem vertrouwen en energie te geven. Het prachtige samenzijn van dolfijn en kind.

En natuurlijk een van de momenten waarop Victor de snuit van Papito naar zijn derde oog brengt. Zowel voor Papito als Victor laten deze momenten erg veel vertrouwen in elkaar zien om dit te doen.

En als laatste een foto waarin de tongen tegen elkaar worden uitgestoken. Erg grappig en logopedisch een hele leuke oefening.

Dinsdag mag Victor nog een keer aan de bak. Ben benieuwd naar die sessie. Victor heeft vorig jaar een groot gedeelte van de therapie met Chabelita gezwommen. We zullen eens kijken hoe dat gaat werken.

wordt vervolgd