dinsdag 6 mei 2014

Therapiedag 7: Epilepsie


Vandaag was een mindere dag. Om 8:15 uur kreeg Victor zijn eerste epilepsieaanval vandaag. Eigenlijk kwam die onverwacht. Victor had de week voor vertrek een serie aanvallen gekregen. Op dit moment krijgt hij zijn epileptische aanvallen om de 3,5-4 weken. Nu dus iets sneller. We weten ook nooit hoe snel Victor weer rustig is. Thuis is hij meestal een ochtend aan het rommelen en dan is het voor die dag voorbij. Meestal komen er nog een paar aanvallen de dag erna.
 
Maar vandaag zat niets mee. Victor kreeg zijn epileptische aanvallen om de 3 kwartier. Therapie zat er dus niet in vandaag. Ik ben voor de therapie met Veronique en Valentijn naar het CDTC gelopen om hen in te lichten. Ricarda zat er echt mee, maar helaas is er in dit soort gevallen nooit twijfel of Victor wel of niet zou kunnen gaan. Vorig jaar heeft hij een keer ’s ochtends een epileptische aanval gehad. Toen kon hij zich er overheen zetten en al zijn moed en kracht bij elkaar rapen om toch naar therapie te gaan. Dat zat er vandaag niet in.

De laatste epileptische aanval heeft hij vanavond rond 1830 uur, Curaçao tijd gehad. We kunnen nu alleen maar hopen dat hij een rustige nacht gaat hebben en dat er morgen geen gekke dingen meer gebeuren.
Voor iedereen die dit leest, duim voor Victor en wens hem een voorspoedig herstel toe van zijn epileptische aanvallen van vandaag. Hij heeft het nodig.

Wordt vervolgd.

Hendrik-Jan