zondag 26 april 2015

De laatste dag op Therapiepark. Terugblik en afscheid

Het is een enerverende week geweest. We kenden Steffi en Lisa vanuit Curacao en het was voor ons een beetje vreemd om geen dolfijnen om ons heen te hebben, maar wat een week hebben we gehad. Victor heeft hard aan zijn doelen gewerkt en ook Veronique en Valentijn hebben een fantastische tijd gehad.
Revalideren is een lastig proces. Voor Victor zijn we daar al een aantal jaren mee bezig. We merken dat de conventionele revalidatiemethoden te kort schieten en daarom zoeken we naar alternatieven.
Dier ondersteunde therapie is zo'n alternatief. Er wordt buiten de geijkte paden gekeken en daardoor kunnen kinderen een sprongetje in hun ontwikkeling maken. Dieren worden ingezet om samen met kinderen te werken aan hun doelen en het is nog leuk ook.

Op de laatste dag kregen we 2 foto CD-roms mee. Ik heb hieronder een paar van de meest kenmerkende neergezet.

Victor en Dilly. Het was even afwachten hoe Victor op een paard zou reageren, maar na een dag wilde hij graag vaker een stukje op Dilly rijden. Een beetje knuffelen en aaien hoort erbij.


Maar wat dacht je van oefeningen en balspelen doen op een paard. Dit is niet alleen erg leuk, maar ook zeer goed voor Victor's rompstabiliteit en evenwichtsgevoel. Let op dat Victor hier nog geen stijgbeugels aan heeft.


En als je denkt dat het alleen met een grote bal kan. Ook overgooien met een klein balletje gaat gewoon. Uiteraard werd er tussen de bedrijven door ook gewoon paardgereden en Victor hield ook van wat harder rijden. En Steffi en maar naast rennen.


Het was ook leuk om de band tussen Victor en Nala te zien opbouwen tijden de week. Nala was er niet alleen tijdens de oefeningen op het veld.


Zij liet zich ook zien als er aan Victor's voet gewerkt werd. Hier liggen Victor en Nala op de behandeltafel terwijl Max de voeten behandelt. Dit heeft ook weer inzichten opgeleverd voor de behandeling thuis.


Maar naast paarden en honden waren er ook konijnen en cavia's. Hier zie je Victor in de ren met de konijnen.Victor moest hier het voer voor de konijnen voorbereiden, snijden en aangeven en rustige aaien. Dit zijn allemaal fijnmotorische handelingen, die nu op een leuke manier verder geoefend kunnen worden.


En Dilly blijft natuurlijk een vreselijk lief paard. Steffi vertelde dat ze wel 18 of 19 paarden gezien had voor ze Dilly uitkoos als therapiepaard. Het paard moest natuurlijk een evenwichtig en lief karakter hebben om met therapiekinderen te willen en kunnen werken. Dat is goed gelukt.


En dan was er nog de picknick die werd voorbereid door Veronique en Valentijn terwijl Victor met Steffi en  Dilly in het bos zijn oefeningen deed. En zo breng je broertjes en zusjes bij elkaar in therapieprogramma's.


Het is een mooie week geweest. We willen graag weer terug. Steffi en Lisa zijn fantastische therapeuten.
Wordt vervolgd.