dinsdag 21 april 2015

Tweede dag intensive therapie

De eerste dag was een beetje wennen. Een nieuw park met nieuwe mogelijkheden en gelukkig ook oude bekenden. Vandaag werden we om 10 uur verwacht. We waren iets te vroeg, maar dat geeft wat tijd om nog eens rond te kijken. Het is een prachtig landhuis, dat Steffi heeft laten verbouwen voor de therapiesessies met prachtige gazons er om heen en bossen.


Victor keek er naar uit. Hij had vooral zin om weer op het paard te gaan rijden. Maar daar moest hij even op wachten. Steffi had eerste andere therapeutische plannen. Samen met Max heeft ze nog eens goed naar Victor's linkervoet gekeken. Hij klaagde daar over pijn. Dit heeft waarschijnlijk te maken met zijn vergroeiingen in die voet. Steffi had wat massage tips om deze klachten te verminderen.

Om 11 uur was het zover. Het paard Tilly werd klaargemaakt en Victor kwam naar buiten. Voordat hij mocht gaan rijden, moest hij natuurlijk ook meehelpen Tilly te verzorgen en klaar te maken voor vertrek. Borstelen hoort daarbij.


En daarna begon zijn tweede rit op Tilly. Max zette Victor op het paard en het diurde niet lang of Victor zat als een volleerd ruiter op de rug van Tilly.


En dan begint zijn tocht door de bossen. Terwijl Victor op Tilly rijdt, krijgt hij allemaal opdrachtjes van Steffi. Zo moet hij een bal vangen en weer teruggooien, dingen die hij ziet goed benoemen en mocht zelf kiezen welke kant hij uitreed. Het paardrijden werkt op meerdere vlakken therapeutisch. Paarden voelen kinderen aan, het is goed zijn houding. Victor zit rechtop in het zadel en traint door het rijden zijn rug en buikspieren, rug- romp balans. En dit helpt ook weer zijn spraak vermogen. 
En het is ook gewoon leuk.

Bij terugkomst was Lisa samen met Veronique en Valentijn naar de paardenbak gegaan om Victor op te wachten.

En zo zien we dan onze drie Engeltjes allemaal in de weer. Terwijl Victor een goed gesprek heeft met Steffi vermaken de andere twee zich met snoepjes geven aan het paard.

Veronique was uiteindelijk nog een grote bofkont, want zij moch ook een paar rondjes op Tilly rijden.


Valentijn vond het allemaal nog een beetje spannend. Het was er op en eraf en toen klaar. Misschien morgen beter.