maandag 20 april 2015

Weerzien met Steffi

Vandaag is Victor begonnen aan een volgend therapieleven. Na 7 keer dolfijntherapie op  Curacao te hebben gedaan zijn we nu in Duitsland beland. Geen dolfijnen deze keer, wel paarden, honden, konijnen, cavia's en heel veel natuur. En dan is daar natuurlijk Steffi! Victor en Steffi gaan terug naar 2011, toen was Steffi zijn dolfijntherapeute. Victor was haar laatste therapiekindje.

Ondertussen is er veel veranderd. Steffi is naar Duitsland teruggekeerd en heeft een eigen therapiepark opgezet, dat ze samen met Lisa (ook een oud-gediende van Curacao) draait. Alsof de tijd had stilgestaan. Mooi om te zien hoe Victor en Steffi de draad samen weer oppakten. Er werd weer hard gewerkt en veel lol gemaakt. Alleen konden we als ouders niet zoveel zien, want Victor en Steffi waren in de bossen aan het paardrijden....

Ook voor Veronique en Valentijn was er volop te doen. Lisa ontfermde zich over hen. Ook zij hadden een prima tijd op het terrein van het therapiepark. Ze mochten dingen voorbereiden die Steffi met Victor zou gaan doen. De honden halen, het paard na afloop kammen. Er is veel te beleven hier.

En we hebben Jack meegenomen. Dat kan gemakkelijk hier. Dusseldorf is minder ver dan Curacao.
Ook hij vermaakt zich prima, al moet hij wel regelmatig even rusten.

Zo, de kop is er af zeggen we dan. Iedereen moe en voldaan naar bed. Morgen de tweede sessie!